Odavno sam pravila ove zanimljive, mekane i lisnate kiflice.
POTREBNO
Testo:
100 ml jogurta
100 ml kisele pavlake
100 ml mleka
100 ml ulja
2 kašičice šećera
2 jajeta
40 g svežeg kvasca
malo soli
oko 700 g brašna tip 400
Fil:
250 g margarina
200g+ 20 g sitnog sira
200 g salame
1 žumance
PRIPREMA:
Pavlaku, jogurt i mleko malo smlačiti ,dodati šećer i kvasac i još u to 4 male kašikice brašna.
Kad to nadođe, dodati ostale sastojke ,zamesiti testo i ostaviti ga na toplom mestu da se masa udvostruči.
Razvući
jednu veliku koru ,preko nje narendati hladan margarin i posuti sa 2oo
gr sitnog sira i uviti u rolat koji treba da odstoji pola sata.
Zatim
opet razvući veliki pravougaonik, iseći ga na pet traka i u cik- cak
seći testo tako da se dobiju trouglovi, filovati sa 200 gr sira i sa
salamom naseckanom na kockice, premazati žumancetom.
Nema komentara:
Objavi komentar