Testo se odlično mesi i razvlači, lako se oblikuje u školjke, a pečeno je prhko i neodoljivo. Mogu stajati dugo i nimalo ne gube na kvalitetu. Što duže stoje, ako ih ne pojedete, one su sve bolje.
POTREBNO:
2 jajeta
250 ml kisele pavlake
100 g prah šećera
200 g margarina
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
600 g mekog brašna tip 400
i još oko 150 g Nutelle
PRIPREMA:
Umutiti margarin sa šećerom, dodati ostale sastojke i umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Uviti testo u prianjajuću foliju i ostaviti ga bar 1 sat u frižideru. Možete to uraditi i uveče, a ujutru
nastaviti dalje.
Testo podeliti na 3 jednake jufke. Na pobrašnjenoj podlozi razviti testo
na debljinu 0,5 cm i modlicom za krofne ili čašom vaditi krugove. Na
svaki krug staviti po pola kašičice Nutelle, preklopiti krug i viljuškom
spojiti krajeve da se dobije oblik školjke.
Složiti školjke u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni od 20-25 minuta.
Školjke se ne smeju prepeći!
Pečene školjke uvaljati u prah šećer i uživati :)
Nema komentara:
Objavi komentar