srijeda, 1. listopada 2014.

Kinder pingui torta- Da je očima pojedeš


Kore:
  • 6 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 3 pune kašike kakaoa
  • prstohvat soli
  • 6 kašika brašna
  • 50 ml vruće vode
  • 1 prašak za pecivo
Srednja glazura:
  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 gr čokolade
Krem:
  • 10 gr želatina
  • 50 ml hladne vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 3 kašike meda
  • 100 gr šećera u prahu ( opciono )
Glazura odgore:
  • 250 gr čokolade
  • 50 gr margarina
  • 6 kašika ulja
Još:
  • 10 kašika mleka
Priprema:
Ulupati belanca sa prstohvatom soli
Žumanca ulupati sa šećerom pa dodati kakao, brašno, vodu, prašak za pecivo i sve ulupati.
Žumancima dodati sneg od belanaca i sjediniti.
Istresti u okrugli pleh veličine 23 cm i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ostaviti da se ohladi pa preseći vodoravno na dva dela.
Na paru stavitizajedno slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu da se otope zajedno
Mešati da se sjedine pa skloniti da se hladi
Želatin potopiti u vodu i ostaviti 10 minuta.
Ulupati slatku pavlaku sa šećerom i medom.
Zagrejati želatin da se otopi, nikako da provri pa mu dodati 3 kašike slatke pavlake, izmešati, pa tu smesu polako sipati u slatku pavlaku uz miksiranje.
Koru isprskati sa 5 kašika mleka pa naneti pola krema i na njega otopljenu slatku pavlaku i čokoladu ( glazura srednja ).
Ta srednja glazura ne sme biti vruća a ni hladna. Da možete da je istresete i razvučete.
Ostaviti u frižider 10 minuta, da se ta glazura stegne pa preko staviti ostatak krema i poklopiti drugom korom koju isprskate sa ostalih 5 kašika mleka.
Ja sve slažem u kalupu u kojem sam pekla.
Staviti u zamrzivač sat vremena pa okrenuti na tacnu.
Otopiti čokoladu sa uljem i margarinom i preliti celu tortu
kinder pingvin


kinder pingvinkinder pingvin

Nema komentara:

Objavi komentar