Zamislite
mešavinu ukusa ferero rošer i rafaelo kuglice u jednom. Zvuči
neodoljivo. Ko ih ne bi poželio, a lako ih je napraviti. Evo i kako.
Ovi klonovi,su fenomenalni i odlična opcija kada želite za slave ili proslave obogatiti svoje standardne rafaelo kuglice.
Najbolje je da ih služite na sobnoj
temperaturi, ali možete ih čuvati i u frižideru do služenja. Sa ovim
sastojcima dobićete 35 ferero-rafaelo kuglica.
Sastojci:
- 1/2 šolje (od 250 ml) pečenih badema, ugrubo iseckanih
- 1/4 šolje kondenzovanog mleka (pomešano sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom putera)
- 250 gr + 400 gr bele čokolade
- 1 kašičica ekstrakta kokosa
- 60 gr ukrasnih keksića za sladoled ili oblande
- 1 šolja kokosovog brašna
Prvo otopite 250 gr čokolade sa mlekom na
pari. (Mleko prethodno zagrejte sa šećerom i puterom i dobro izmešajte).
Dodajte naseckane bademe i ekstrakt kokosa i sve dobro izmešajte.
Stavite u zamrzivač da se smesa stegne taman toliko da biste je lakše
mogli oblikovati u čvrste kuglice.
Oblikujte od smese čvrste kuglice – za svaku
kuglicu upotrebite tek 1 kašičicu smese, pa ih uvaljajte u grubo
izmrvljene keksiće ili oblandu. Ponovo stavite u zamrzivač da se dobro
stegnu.
Otopite 400 gr bele čokolade na pari,
pa umačite polu-zamrznute kuglice u čokoladu (držite ih malo nad
šerpicom da okapaju), pa odmah uvaljajte u kokos. Ostavite da kratko
odstoje na sobnoj temperaturi, pa ih služite.
Nema komentara:
Objavi komentar