srijeda, 1. listopada 2014.

JAFFA TORTA koju morate probati




Biskvit:
6 žumjanjaka,
6 bjelanjaka,
200 grama margarina,
3 kašike kakao,
100 grama šećera,
2 kašike brašna,
1 prašak za pecivo

Krema:
0,5 l vrhnja za šlag,
100 grama čokolade dorina jaffa,
200 grama čokolade za kuhanje,
naribana korica od narandže
Priprema:
Biskvit, umutiti margarin sa šećerom te dodati žumanjke i izmiksati. Izmješati brašno sa praškom za pecivo i kakaom
i dodavati u umućene žumanjke, blelanke umutiti rucno i dodati u tu smjesu. Biskvit peći na temperaturi od 180 stepeni
oko 20 minuta.
Krema, vrhnje dobro zagrijati i preliti preko izlomljene čokolade, dodati od narandže koricu i mješati dok se čokolada ne istopi.
Tako vručom kremom preliti preko biskvita i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar