SASTOJCI:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike kakaa
- 6 kašika vruće vode
- velika čaša mleka za prelivanje pečenog biskvita
Čokoladni preliv
- 100 gr mlečne čokolade
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 5 kašika mleka
- 4 kašika šećera u prahu
- 150 gr margarina
Fil
- 1 l mleka
- 7 kašika gustina
- 4 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
Priprema biskvita
Odvojiti belance od žumanceta pa mikserom
umutiti žumance i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim
na kraju sneg od belanaca. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25
minuta na 180ºC. Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za
pečenje, ohladiti ga i potom iseći uzdužno na dva identična dela (dve
kore).
Fil
Od predviđene količine mleka odvojiti oko
1,5 dl i pomešati to s gustinom i šećerom. Ostatak mleka staviti da
prokuva pa u kipuće ukuvati gustin s mlekom i šećerom. Kuvajti dok se ne
zgusne. U ohlađeni fil umešati istopljeni margarin sa šećerom u prahu.
Čokoladni preliv
Pomešati čokoladu, margarin, šećer i mleko staviti na laganu vatru i mešati dok se sastojci ne sjedine.
Prvi deo biskvita natopiti mlekom,
premazati belim filom, preko njega rasporediti čokoladni preliv,
prekriti drugim delom biskvita i ponoviti postupak.
Napravljen kolač staviti u frižider na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.
Nema komentara:
Objavi komentar