Potrebne namirnice :
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje (tamna čokolada)
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 500 ml l slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Žumanjke i šećer mutiti dok se ne dobije čvrsta smjesa, zatim u to
dodati otopljeni margarin i otopljenu čokoladu te na kraju umiješati
brašno i prašak za pecivo. Na kraju u to dodati snijeg od bjelanjaka
lagano miješajući.
Peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (24-28 cm).
Ako pečete u kalupu za torte po mogućnosti stavite kalup u veći pleh
kako po rubovima ne bi došlo do curenja margarina u pećnicu.Peći na
180°C oko 20 min.
Slatko vrhnje sa kašikom šećera zagrijati na vatri, potom dodavati
izlomljenu čokoladu i miješati dok ne proključa.Skinuti s vatre i
nastaviti miješati dok se smjesa potpuno ne ujednači, odnosno čokolada
ne otopi.
Pustiti da se krema još malo hladi uz miješanje.
Nakon toga preliti preko još toplog biskvita. Što kremu topliju stavite
preko biskvita to će se ona više upiti u biskvit i manje će je ostati na
vrhu. Stoga je najbolje staviti srednje toplu.
Kada se kolač prilično ohladi stavite ga u frižider i trebat će ga
ostaviti preko noći kako bi se krema potpuno stvrdnula. Ne treba
dodavati ništa u kremu iako će biti potpuno tekuća dok je topla.
Možete ga servirati kao kolač i rezati na kocke ili kao tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar