Ovo je malo obogaćena verzija ovog kolača… Mi ga inače
zovemo “Dacin kolač” jer smo recept dobili od moje sestre i nebrojeno
puta pravili.
Sastojci
kora
6 belanaca
10 kašika šećera
15 kašika oraha
3 kašike brašna
2 kašike prezli
1 prašak za pecivo
fil
6 žumanaca
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike brašna
100 gr. Milka čokolade
8 dcl. mleka
oko 200 gr. petit keksa
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg, lagano umešati orahe, brašno, prezle i prašak za pecivo. Peči u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Žumanca, puding, brašno i šećer umutiti u glatku smesu sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva, zakuvati puding i u toplo dodati čokoladu.
Preko pečene kore staviti pola toplog fila, keks namočen u mleku, ostatak fila i posuti orasima.
Sastojci
kora
6 belanaca
10 kašika šećera
15 kašika oraha
3 kašike brašna
2 kašike prezli
1 prašak za pecivo
fil
6 žumanaca
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike brašna
100 gr. Milka čokolade
8 dcl. mleka
oko 200 gr. petit keksa
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg, lagano umešati orahe, brašno, prezle i prašak za pecivo. Peči u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Žumanca, puding, brašno i šećer umutiti u glatku smesu sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva, zakuvati puding i u toplo dodati čokoladu.
Preko pečene kore staviti pola toplog fila, keks namočen u mleku, ostatak fila i posuti orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar