petak, 27. veljače 2015.

Jednostavna sladoled torta - recept za 10


Facebook




Sastojci za podlogu:
3 bjelanjka
150 g šećera
150 g krupno nasjeckanih badema
Sastojci za nadjev:
3 žumanjka
4 žlice šećera
4 dl  vrhnja za šlag
120 g Daim milka čokolade (čokolada s hrskavim komadićima karamela)
 

Priprema:
Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, te potom umiješati šećer i bademe. Smjesu uliti u kalup za torte promjera 24 cm (dno prekriti s pekarskim papirom) i staviti peći na temperaturi od 165ºC oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Pomiješati jaja sa šećerom i kada smjesa poprimi blijedo žutu boju dodati tučeno vrhnje (prethodno miksano u posebnoj posudi) i smijese pomiješati zajedno sa krupno nasjeckanom daim milka čokoladom (ostaviti malo za dekoraciju). Smjesu rasporediti preko ohlađenog biskvita i staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata. Potom ukrasiti na šlagom i ostalim komadićima čokolade i po želji komadićima voća po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar