5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašikica praška za pecivo
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašikica praška za pecivo
FIL:
1 l. mleka
6 jaja
5 kašika gustina
5 kašika brašna
10 kašika šećera
3 vanilin šećera
125 gr. maslaca ili margarina
6 jaja
5 kašika gustina
5 kašika brašna
10 kašika šećera
3 vanilin šećera
125 gr. maslaca ili margarina
600 gr. svežih ili višanja iz kompota
3 šlaga za ukrašavanje
3 šlaga za ukrašavanje
Priprema
Jabuke očistiti i iseći na kriške. Staviti u kaup za pečenje prečnika 27
cm., posuti ih šećerom i zapeći na 200 stepeni 15 minuta. Preliti preko
umućenu smesu za piškotu i sve zajedno peći još oko 20 minuta na 180
stepeni.
Pečenu piškotu na tacnu preokrenuti tako da jabuke dođu gore. Nije potrebno podmazivati kalup za pečenje.
Pečenu piškotu na tacnu preokrenuti tako da jabuke dođu gore. Nije potrebno podmazivati kalup za pečenje.
FIL:
Umutiti jaja, šećer, brašno,gustin i vanilin šećer sa 2 dcl. mleka i zakuvati u ostatak mleka. U vreo fil umiksati maslac ili margarin.
Umutiti jaja, šećer, brašno,gustin i vanilin šećer sa 2 dcl. mleka i zakuvati u ostatak mleka. U vreo fil umiksati maslac ili margarin.
Piškotu staviti na tacnu, oko nje staviti obruč od kalupa za torte i
filovati toplim filom. Višnje ređati po filu, nemojte ih izmešti sa
filom jer će pustiti boju i fil neće imati lepu svetlu boju.
Ostaviti da se dobro ohladi pa odvojiti obruč. Ako nemate taj obruč sačekati da se fil skroz ohladi i stegne pa filovati tortu. Ukrasiti sa dosta šlaga.
Ostaviti da se dobro ohladi pa odvojiti obruč. Ako nemate taj obruč sačekati da se fil skroz ohladi i stegne pa filovati tortu. Ukrasiti sa dosta šlaga.
Nema komentara:
Objavi komentar