POTREBNI SASTOJCI
Kora:
- 150 grama maslaca
- 150 grama secera+kesica vanil secera
- 150 grama tamne cokolade (70% kakao)
- 100 grama prezle
- 5 jaja + vanil secer
- 1/2 tecnog slaga
- 200 grama cokolade
- slag
Maslac, secer i vanil secer mutiti dok se ne dobije pjenasta struktura. Cokoladu (150 gr) topiti na pari ili u mikrovalnoj peci pa u otopljenu cokoladu dodati prezle. Posebno umutiti 5 bjelanaca u cvrst saum. Zumanca takodje dobro umutiti sa vanil secerom. Spojiti sve smjese (maslac, cokolada i zumanca) te ih dobro umutiti mikserom. Na kraju smjesi dodati saum od bjelanaca (ne mjesati mikserom nego varjacom). Tepsiju u kojoj cete peci koru, treba obloziti papirom za pecenje, izliti smjesu i peci na 170 stepeni oko sat vremena. Koru ohladiti.
1/2 litre tecnog slaga staviti lagano zagrijavati te mu dodati 200 gr cokolade. Mjesati dok se cokolada ne istopi (ne treba da prokuha). Dobijenu smjesu izliti preko kore. U pocetku ce biti tecna ali ce se stegnuti. Prohladjenu tortu staviti u frizider. Odozgo slag.
Prijatno!!!
Nema komentara:
Objavi komentar