petak, 27. veljače 2015.

Torta od sira i nutelle - recept za 10



Facebook




Sastojci:
250 gr svježeg sira
250 gr marscapone sira
½ šalice šećera
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
3 jaja
¼ žličica soli
½ šalice Nutelle
 

Priprema:
Pomiješati jaja i šećer (bolji je efekt uvijek ako se posebno istuče bjelanjak, a posebno žumanjak sa šećerom), dodati marscapone sir, svježi sir, ekstrakt vanilije i sol. Miješati na lagano  dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Razdvojiti smjesu na dva dijela, te u jednu polovicu umiješati pola šalice nutelle. Uliti smjesu sa nutellom u kalup za tortu, zatim drugu polovinu smjese u obliku  kruga lagano ulijevati preko smjese sa nutellom. Ponoviti postupak ukupno 3 puta, te istovremeno  širiti radijus kruga. Ukoliko vam je ovo previše komplicirano, možete jednostavno na dijelove ulijevati bijelu smjesu (efekt će isto biti lijep). Tortu staviti na drugi pleh u koji smo ulili vrelu vodu (ovdje koristiti običan pleh za pečenje), te peći 50 min na 180ºC. Isključiti pećnicu, te ostaviti kolač još 30 min unutra. Nakon toga oprezno tankom nožem tortu odvojiti od ruba kalupa, te istresti na podlogu. Staviti u hladnjak na 24 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar