Obožavate ukusne umake? Onda će vam se
ovaj predlog za ručak zaista dopasti. Neće vam biti potrebno više od 30
minuta da pripremite ovu piletinu sa kremastim gljivama.
Lako je za napraviti, elegantno i,
jednostavno, ukusno. Uz ovaj ručak uvek možete poslužiti malo pirea od
krompira i mahune. Uz osnovni recept donosimo vam i uputstva kako da
napravite ukusnu salatu od mahuna.
Sastojci:
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Umačite piletinu prvo u jaje, pa u mešavinu sa prezlama, pa pecite sa obe strane po 3-4 minute, dok ne porumeni. Poredajte prsa-šnicle na tanjir za posluživanje i pokrijte.
U istom tiganju zagrejte još malo ulja (ne menjajte temperaturu). Lagano popržite luk, dodajte gljive i dinstajte konstantno mešajući. Stavite i peršun, pa kada je sok od gljiva ispario dodajte brašno, još malo dinstajte, uspite malo vode i ostavite da se krčka. Kada je sos kuvan (kada su gljive izdinstane) dodajte pavlaku i kratko promešajte.
Sos prelivate preko pilećih šnicli, služite sa pire krompirom i salatom od mahuna. Da biste je napravili potrebno je da obarite 400 gr mladih, očišćenih, mahuna u malo soli. Kada su kuvane, procedite ih i stavite u veću posudu za salatu. Naseckajte u njih nekoliko čenova belog luka i napravite ih sa uljem, sirćetom i solju, onako kako inače pravite salatu. Služite ih dobro rashlađene u frižideru.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa bez kosti (oko 110 gr svaki)
- 150 gr prezli
- 100 gr rendanog parmezana
- 2 kašičice mlevene paprike (slatke)
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 ½ šolje svežih gljiva, naseckanih na kriške
- 2 mlada luka (ili praziluka), srednje veličine, naseckana
- 2 do 3 kašike pavlake
- 3 kašike brašna
- 2 čena belog luka, naseckana
- Malo naseckanog peršunovog lista
- So i biber
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Umačite piletinu prvo u jaje, pa u mešavinu sa prezlama, pa pecite sa obe strane po 3-4 minute, dok ne porumeni. Poredajte prsa-šnicle na tanjir za posluživanje i pokrijte.
U istom tiganju zagrejte još malo ulja (ne menjajte temperaturu). Lagano popržite luk, dodajte gljive i dinstajte konstantno mešajući. Stavite i peršun, pa kada je sok od gljiva ispario dodajte brašno, još malo dinstajte, uspite malo vode i ostavite da se krčka. Kada je sos kuvan (kada su gljive izdinstane) dodajte pavlaku i kratko promešajte.
Sos prelivate preko pilećih šnicli, služite sa pire krompirom i salatom od mahuna. Da biste je napravili potrebno je da obarite 400 gr mladih, očišćenih, mahuna u malo soli. Kada su kuvane, procedite ih i stavite u veću posudu za salatu. Naseckajte u njih nekoliko čenova belog luka i napravite ih sa uljem, sirćetom i solju, onako kako inače pravite salatu. Služite ih dobro rashlađene u frižideru.
Nema komentara:
Objavi komentar