POTREBNO:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 8 žlica brašna
- 8 žlica šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 3 žlice ulja
Za kremu:
- 8 žumanjaka
- 8 žlica šećera
- 6 žlica gustina
- 2 žlice oštrog brašna
- 3 vanilin šećera
- 8 dl mlijeka
- 25 dag margarina ili maslaca
- 3 velike žlice čoko namaza (nutella ili nešto slično)
- malo pakiranje keksa pettit beure
- 2 dl slatkog vrhnja za šlag
PRIPREMA:
- Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tada dodati postepeno šećer, brašno, prašak za pecivo i ulje. Dobivenu smjesu izliti u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili. (lim srednje veličine cca 30×40 cm). Peći u pećnici na 180ºC 25 minuta.
- Pred kraj pečenja biskvita pripremiti kremu: miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati cca 2 dl mlijeka (ostatak staviti na vatru da zakuha), brašno i gustin. Ukuhati u preostalo mlijeko, miješati neprestano dok se ne zgusne (3-4 minute će biti dovoljno jer se gustin ovdje ponaša kao puding i takva krema se brzo zgusne). U vruću kremu umiksati maslac ili margarin izrezan na komadiće. Miksati dok se sve lijepo ne ujednači.
- Sada preko vrućeg biskvita preliti polovicu vruće kreme, poravnati pa preko kreme složiti red keksa umočenih kratko u mlijeko. U ostatak kreme umiksati čokonamaz, pa tom smeđom kremom prekriti kekse. Ostaviti da se sve skupa dobro rashladi. Na kraju premazati cijeli kolač ulupanim vrhnjem za šlag i posipati po želji ribanom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar