petak, 28. studenoga 2014.

Išleri

Isleri Išleri




Sastojci:
  • 400 gr masti
  • 400 gr secera
  • 4 jaja
  • kora 1 limuna
  • kakao
  • prasak za pecivo
  • 750 ml mleka
  • 300 gr cokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • oko 800 gr do 1 kg brasna
Priprema Islera:
Umutiti 400 gr masti i 400 gr secera, narendati koru 1 limuna, 4 jaja, 2 kasike kakaoa, 1 pecivo i brasna po potrebi da se zamesi testo kao za vanilice-cvrsto.
Razvuci koru debljine 3-4 mm i vecom rakijskom casom vaditi krugove. Poredjati u podmazan pleh i peci na 180 stepeni, 10-tak minuta, kao vanilice, da ostanu beli. Po 2 kruga lepiti filom.
Fil: 750 ml mleka, 200 gr secera i 200 gr brasna ukuvati. Ohladiti, pa umiksati u fil 1 margarin.
Glazura: na pari istopiti 300 gr cokolade. 200 ml slatke pavlake samo da kratko prokljuca, dodati cokoladu i dobro umesati.
Samo jedan krug kolaca umakati u cokoladu, i poredjati na pek-papir da se osusi. Dekoracija po zelji.
Napomene: Kolacici su divnog ukusa, sto duze stoje sve su lepsi. Od ove mase ih ispadne vise od 100 kom.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar