Sastojci:
- 400 gr masti
- 400 gr secera
- 4 jaja
- kora 1 limuna
- kakao
- prasak za pecivo
- 750 ml mleka
- 300 gr cokolade
- 200 ml slatke pavlake
- oko 800 gr do 1 kg brasna
Umutiti 400 gr masti i 400 gr secera, narendati koru 1 limuna, 4 jaja, 2 kasike kakaoa, 1 pecivo i brasna po potrebi da se zamesi testo kao za vanilice-cvrsto.
Razvuci koru debljine 3-4 mm i vecom rakijskom casom vaditi krugove. Poredjati u podmazan pleh i peci na 180 stepeni, 10-tak minuta, kao vanilice, da ostanu beli. Po 2 kruga lepiti filom.
Fil: 750 ml mleka, 200 gr secera i 200 gr brasna ukuvati. Ohladiti, pa umiksati u fil 1 margarin.
Glazura: na pari istopiti 300 gr cokolade. 200 ml slatke pavlake samo da kratko prokljuca, dodati cokoladu i dobro umesati.
Samo jedan krug kolaca umakati u cokoladu, i poredjati na pek-papir da se osusi. Dekoracija po zelji.
Napomene: Kolacici su divnog ukusa, sto duze stoje sve su lepsi. Od ove mase ih ispadne vise od 100 kom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar