petak, 9. listopada 2015.

OPSESIJA




SASTOJCI:
biskvit
2 jaja
1 žlice (puna) grubo mljevenih lješnjaka
1 žlica (puna) mljevenih oraha
1 žlica kakaa
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
KREMA:
300 g sirnog namaza(ja stavila vajkrem)
1 šlag pjena
8 žlica šećera u prahu ( ovisi koliko vam je sir kiseo ili slankast)
1 želatina fix- instant želatina
3 žlice bijelog krem namaza Opsesija
3 žlice tamnog krem namaza Opsesija
2 žlice baylis ili neki drugi liker za polijevanje kora
3 žlice mlijeka
 
ZA UKRAŠAVANJE:
čokoladni preljev i grilaž
 
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
U posudi izmješajte metlicom jaja i šećer te dodajte sve ostale sastojke i dobro izmješajte. Ulite u kalup promjera 17 cm na pek pek papir i pecite 5-7 minuta. Izvadite i ohladite.
Izmiksajte šlag pjenu sa mlijekom kako je navedeno na pakiranju i dodaj sirni namaz i štaub dobro izmiksaj i dodaj želatinu fix i dobro izmješaj. Podijeli na dva dijela, u jedan dodaj bijeli, a u drugi tamni namaz.
U kalup stavi biskvit i natopi ga likerom i mlijekom. Stavi bijelu kremu i na nju tamnu. Stav u hladnjak bar 2 sata.
Ukrasi preljevom od čokolade i grilažem ili krupno nasjeckanim lješnjacima
Posluživanje
Torta je lagana i ukusna. Opsesija namaz je sličan linolad, nuteli, i inim namazima samo mora biti pola bijeli pola tamni. Na bazi je kakaa i i ima odličan okus.
Za tortu promjera 26 poduplala bi sastojke. Umjesto sirnog namaza možete koristiti mliječni namaz ili krem sir ili mascarpone…

Nema komentara:

Objavi komentar